Expositie Elly Mes bij Kunstuitleen Hellevoetsluis

Zaterdagmiddag 4 oktober om 16.00 uur wordt bij Kunstuitleen Hellevoetsluis  aan de Opzoomerlaan 106 de expositie van kunstenares Elly Mes uit Burgh Haamstede geopend.  Belangstellenden zijn van harte welkom de opening bij te wonen.  De expositie bestaat uit zowel schilderijen als beelden van de hand van Elly Mes. De kunstenares is ondanks haar al gevorderde leeftijd vrijwel dagelijks te vinden in haar atelier om te schilderen of buiten op haar “hakplek” waar de beelden tot stand komen.

In haar werk staat de mens centraal; veelal meer- of minder geabstraheerde mensfiguren vormen de afbeelding. Ontmoeting, geborgenheid, saamhorigheid bepalen de sfeer.

Zelf zegt zij over haar werk het volgende: mijn werk spiegelend aan het contemporaine, ontdek ik, dat ik bezield word door de achterkant van de hectische tijd waarin wij leven; heimwee naar verstilling. Maar niet altijd: soms ga ik mij, tot mijn eigen verwondering , te buiten aan Miro-achtige uitspattingen.

Wie meer wil weten over het werk van Elly Mes kan terecht op haar website www.ellymes.nl

De expositie is van 4 oktober tot en met 1 november te bezichtigen bij Kunstuitleen Hellevoetsluis aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis (naast Theater Twee Hondjes).