Blauwe agaat collier

Blauwe agaat collier

 95,00 (incl. BTW)

Bijzondere blauwe agaat collier.

Lengte : 56 cm

Artikelnummer: GEO.035

Beschrijving

AGAAT

De steen agaat, die er in heel veel verschillende kleuren is,  werd vroeger al beschouwd als een steen die de drager bescherming en fortuin bracht. Niet alleen daarom werd de steen vaak gedragen.

Ook werden er vaak amuletten van gemaakt, die de drager moesten beschermen of juist geluk en voorspoed moesten brengen. Waarschijnlijk was de steen om deze reden ook zo populair voor het maken van gebruiksvoorwerpen zoals bijvoorbeeld onder andere knopen op kleding. Deze steen kent net zoals vele andere edelstenen dus ook een lange historie

Wat ook voorkwam is dat de steen door zwangere vrouwen gedragen werd niet alleen met de bedoeling als bescherming van de zwangerschap maar ook als geluksbrenger.

De sier- en decoratie waarde van de steen is ook groot zoals bijvoorbeeld een schijf waar het licht doorheen valt. Deze kan ook mooi zijn als siervoorwerp in huis en wordt vaak hiervoor gebruikt. Er bestaan weinig imitaties, wel wordt soms de steen bijgekleurd.

De edelsteen is genoemd naar ‘de Agatos’ een mythologische rivier in het zuiden van Sicilië. De belangrijkste vindplaatsen zijn: Brazilië, Uruguay en ook in de Verenigde Staten.

Ga naar de bovenkant