Collier lapis

Collier lapis

 75,00 (incl. BTW)

Bijzonder mooie handgemaakt collier met blauwe lapis edelstenen.

De hanger is gemaakt van magnesium/koper/aluminium/zink.

Lengte is 52 cm.

Levering inclusief geschenk verpakking.

Indien gewenst kan het collier via brievenbuspost verzonden worden. U krijgt het verschil in verzendkosten op uw rekening teruggestort.

Beschrijving

Lapis edelsteen

Lapis lazuli of lazuursteen is een ondoorzichtig gesteente met een intense azuurblauwe kleur. Het wordt voornamelijk gewonnen in Afghanistan en Chili. Maar er zijn ook vindplaatsen verder noordelijk in Centraal-Azië en China.

Uiterlijk

Als edelsteen zijn vooral de intens blauwe stenen gewild, liefst licht goudkleurig gespikkeld met pyriet (gouden glitters). Lapis lazuli met te veel calciet en pyriet is ook minder gewild. Kleine hoeveelheden pyriet helpen echter een steen als “echt” te identificeren en brengen de waarde niet naar beneden.

Bijzondere krachten toegeschreven aan edelstenen: Edelstenen zijn ontstaan tijdens de wording van de aarde door de werking van natuurkrachten. Edelstenen worden dan ook beschouwd als druppels gestolde KOSMISCHE KRACHT. Volgens overleveringen  bezitten edelstenen een straling die activerend kan werken op sommige eigenschappen van de mens en zouden daardoor zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Ook de kleur van edelstenen is belangrijk.

 

Andere suggesties…

Ga naar de bovenkant