Glazen ballen “Glass balls”

Glazen ballen “Glass balls”

 10,95 (incl. BTW)

Op voorraad

Unieke glazen ballen met 1 of soms 2 ophangogen.

Kleur: verkrijgbaar in diverse kleur varianten

Afmeting: verkrijgbaar in diverse afmetingen

Per stuk ophangen of in een rijtje onder elkaar.

Beschrijving

GLASBLAZEN

Glas is één van de oudste materialen dat door mensen wordt gebruikt. 700.000 jaar voor onze jaartelling werden al glazen voorwerpen gemaakt en gebruikt! 2000 jaar geleden kwam daar het glasblazen bij.

Glasblazen is het vervaardigen van glazen voorwerpen door lucht te blazen in roodgloeiend dikvloeibaar gemaakt glas. Het is een vrij moeilijke techniek die veel geduld en aanleg vereist. Het wordt uitgevoerd door mensen die daar speciaal voor zijn opgeleid, de glasblazers. Glasblazen aan de brander geeft ongekende mogelijkheden om glas te vormen: van kraal en knikker tot levensgrote beelden.

TECHNIEK

Glasblazen aan de brander wordt ook wel flameworking of lampworking genoemd. Glas is een hele slechte warmte geleider. Het betekent dat een korte glazen staaf aan de ene kant 1200 graden Celsius kan zijn, terwijl de andere kant gewoon op kamertemperatuur is.

KLEIEN MET GLAS

Je kunt dus een staafje glas (vaak 6 tot 12 mm dik, voor labglas soms dikker) of een glazen buis van 30 centimeter nemen, het puntje voorzichtig opwarmen, en met het puntje een bolletje draaien. Dat bolletje kun je om een mandrel (een RVS staafje met losmiddel) draaien, en dan krijg je een kraal. Je kunt het bolletje ook gaan vormen met gereedschap. Bijvoorbeeld, pletten tot een lollievorm, warm maken, en trekken met een pincet en je hebt een bloemblad. Twee bolletjes op elkaar, en je hebt het begin van een sneeuwpop. Aan de brander kun je dus goed “kleien” met glas. Alle kleuren van de regenboog zijn te koop, en omdat je niet (of niet perse) met een blaaspijp werkt, zit je niet vast aan de ronde begin vorm. Zo’n beetje alle vormen kunnen aan de brander gemaakt worden.

 

 

Extra informatie

AfmetingenN/B
Glazen ballen - Glass balls

Albastru 8, Albastru 9, Albastru 10, Albastru 11, Albastru 12, Albastru 16, Albastru 17, Albastru 18, Albastru 19, Albastru 20, Albastru 21, Albastru 22, Glass ball 29, Glass ball 35, Galben/Negru

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant