Jopie Vroegop : Kerstkaarten Hellevoetsluis

Jopie Vroegop : Kerstkaarten Hellevoetsluis

 3,25 (incl. BTW)

Foto kerstkaarten van kunstenares Jopie Vroegop.

Levering inclusief envelop.

Afmeting: Kaart 14,8 cm breed x 10,5 cm

Afmeting: Envelop 16,1 cm breed x 11,5 cm hoog

Indien de bestelling door de brievenbus kan, worden de verzendkosten achteraf terug geboekt.

Beschrijving

Een aquarel, via het Franse aquarelle vanuit het Italiaanse acquarello of acquarella, “gewassen tekening”, is een met waterverf gemaakt schilderij. Met de termen aquarel of waterverf wordt ook wel het genre of de aquareltechniek als werkwijze aangeduid. Bij de schildertechniek van het aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd. Karakteristiek voor de zuivere aquareltechniek is dat het kleurende pigment in een niet-gesloten laag wordt aangebracht, zodat het papier erdoorheen schemert. Ook wordt er geen dekkende verf gouache gebruikt, in het bijzonder geen dekkend wit. Het wit in een aquarel is dan ook altijd afkomstig van het papier.

Aquarelverf wordt tegenwoordig in verschillende vormen geproduceerd:

  • Blokjes, of napjes, bestaande uit gewalst pigment vermengd met gom dat bij napjes in een metalen of plastic bakje geperst is. Blokjes zijn een uitvinding van de Engelsman William Reeves uit de jaren zeventig van de achttiende eeuw.
  • Tubes, een uitvinding uit het midden van de negentiende eeuw, waarin de verf als een uitknijpbare pasta geleverd wordt. De pasta bestaat voor ongeveer de helft uit water.

Een doos met blokjes zoals Reeves eind 18e eeuw produceerde

Daarnaast kan een op de toepassing van aquarelverf gelijkend effect worden verkregen met:

  • wateroplosbaar waskrijt
  • wateroplosbare kleurpotloden.

Bij deze laatste twee media bestaat het bindmiddel uit wassen die met een hygroscopisch middel wateroplosbaar zijn gemaakt. Dit maakt een vervloeiing van het pigment mogelijk waardoor het papier zichtbaar blijft, maar anders dan bij aquarelverf wordt het bindmiddel niet geheel door het papier geabsorbeerd, zodat zich daarop een waslaag vormt.

Jopie Vroegop maakt een aquarel op papier en laat hiervan (kerst)kaarten drukken. Haar gebruikte onderwerp is meestal Hellevoetsluis.

Extra informatie

AfmetingenN/B
Kerstkaart Jopie Vroegop

Nummer 1, Nummer 2, Nummer 3, Nummer 4, Nummer 5, Nummer 6

Titel

Ga naar de bovenkant