Jos van der Meulen : Pondje papier

Jos van der Meulen : Pondje papier

 7,50 (incl. BTW)

Op voorraad

Notitieblok, vervaardigd uit restant watervaste billboardposters, voor u gesneden en geplakt tot handzame notitieblaadjes.

Als extra is een pen van papier en penstandaard in het ontwerp opgenomen.  Een boorgat van 8 mm doet dienst als 100% oplosbare penhouder.

En inderdaad, het weegt bijna 500 gram. Een pondje dus.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Is het een cadeau? Laat het dan weten wanneer u een bestelling doet. Dan pakken wij het (gratis) voor u in.

Beschrijving

Jos van der Meulen

JOS VAN DER MEULEN

Producten van afgedankt en vergeten materiaal worden hier opnieuw gepresenteerd als cadeau artikel onder het motto: hoe gewone zaken bijzonder worden.

Na zijn afstuderen aan de kunstacademie in Rotterdam in 1987 specialiseerde Van der Meulen zich in ‘producten ter veraangenaming van het dagelijks leven’. Via een zelf uitgebrachte postordercatalogus verspreidde hij zijn ‘Veteranen’ (opnieuw in omloop gebrachte oude spijkers, gerangschikt in een setje), ‘Aardmannetjes’ (kabouters van zelf gedolven klei uit eigen tuin) of fraai getitelde streekromans (‘Steeds weer wordt het lente’) waarvan het binnenwerk was vervangen door blanco papier zodat ze als dagboek kunnen dienen. Vaak betrof het genummerde en gesigneerde oplagen.

Hij werkt ook met natuurafval zoals zelf gesprokkelde takjes, waaraan een knijper is gesneden. Gelijmd op een schijf hout, fungeren ze als memoknijper. Deze ‘Pinch’, eveneens opgenomen in de Goods collectie, leidde tot hilarische situaties toen er één als relatiegeschenk op de Amerikaanse ambassade belandde. De beveiligingsambtenaar achter de scanner herkende de fotohouder niet en sloeg alarm, waarna het ding in de duinen onschadelijk werd gemaakt.

Recentelijk knipt en vouwt Van der Meulen ‘Vanitasjes’ in verschillende uitvoeringen en formaten, gebruikmakend van pagina’s uit een gedumpte Winkler Prins Encyclopedie. Hij kreeg dit idee toen een galeriehouder hem vertelde dat olieverfschilderijen van doodshoofden, fruit en eieren de vergankelijkheid van het leven symboliseren en daarom ‘vanitas’ heten.

Extra informatie

AfmetingenN/B
Pondje papier

Paper block 1, Paper block 2, Paper block 3, Paper block 4, Paper block 6, Paper block 7, Paper block 8, Paper block 9, Paper block 10, Paper block 11, Paper block 12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jos van der Meulen : Pondje papier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Titel

Ga naar de bovenkant