Kaarten Ed van der Hoek

Kaarten Ed van der Hoek

 2,95 (incl. BTW)

Humoristische kunstkaarten van Ed van der Hoek
Klik op de afbeeldingen om meer details te zien, of gebruik het selectiemenu.

Bij bestelling van dit artikel, betaald u geen pakket kosten indien het door de brievenbus kan. Kies bij bestellen niet voor te betalen met iDeal. Wij sturen u een handmatige factuur achteraf.

Bij een bestelling van minimaal 4 kaarten van Ed van der Hoek tegelijkertijd ontvangt u een korting van € 0,45 op alle kaarten (elke combinatie mogelijk).

Beschrijving

Ed van der Hoek

Ed van der Hoek (1960) heeft in 1995 zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam afgerond in het traject Vrije Kunst met als hoofdvakken schilderen en grafiek. Zijn docenten waren ondermeer: Dora Dolz, Luuk Scholten en Joop van Meel.

Het werk van Ed van der Hoek bestaat nooit uit een afzonderlijk schilderij, maar als een cluster op diverse eenheidsmaten. Met diverse symbolen en motieven streeft hij naar een afspiegeling van zijn wezen. Steeds terugkerende symbolen zijn o.a. de kroon, de hersenen, rozen en transportmiddelen. Soms als metafoor,maar ook omdat hij soms een dwangmatige behoefte heeft om bepaalde symbolen te noteren zonder te weten waar het eigenlijk om gaat. Zodoende blijft zijn eigen werk voor zichzelf verrassend.

Ed noemt als inspiratiebronnen voor zijn werk de kunst, kunstenaar, literatuur, poezie, film, tv, politiek, sport, het dagelijks leven, radio, natuur, muziek, tijdschriften, de fabeltjeskrant, sesamstraat, de katten, de buren en alle andere dingen die het leven moeilijk kunnen maken.

Het materiaal dat Ed gebruikt, kan van alles zijn als het maar sporen achterlaat op de beelddrager.

In zijn werk worden stoute, dieptragische, oppervlakkige, komische en heel soms filosofische gedachten verbeeld. De achterliggende gedachte van de weids uiteenlopende onderwerpen is om uiting te geven aan het feit dat de mens en zijn persoon in het bijzonder een groot scala aan beelden en informatie tot zich krijgt. Door het te noteren probeert hij chaos in die orde te veroorzaken.

De laatste tijd werkt hij vooral in opdracht, waarbij hij contacten heeft in Engeland en Ierland. Op dit moment besteed hij meer aandacht aan het vrije werk, dat zich ontwikkelt tot een zeer directe beeldtaal met een zeer basic lijn-en kleurgebruik, waardoor het onderwerp aan kracht wint.

Extra informatie

AfmetingenN/B
Naam

002: Macaronipinguin, 006: Fiat 500, 007: Unterwegs, 016: Csny, 024: Aston Martin, 032: Corvette, 044: Kip, patat en appelmoes, 050: Coming out, 055: Snowleopard, 059: Virtuosity killed the cat, 061: Windy, 066: Fressen, 070: Happy black, 090: Zigeunerhondje, 095: Volvo Amazone kerstkaart, 101: Kiekeboe, 109: Bouncing dots, 133: Secret surfers, 134: Two cats, 144: Midget, 146: Chickenwings, 149: Oscar, 157: The dark knight, 159: Cooper climax, 171: White 356, 174: Sailing, 177: Cinquecento, 180: Bentley GT, 184: Mini Cooper TJ, 191: Landrover Defender, 220: Porsche Boxster, 221: Markab Loodswezen, 225: Mercedes SLK 1998

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kaarten Ed van der Hoek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Titel

Ga naar de bovenkant