Kerstkaarten : Marius van Dokkum

Kerstkaarten : Marius van Dokkum

 2,99 (incl. BTW)

Op voorraad

Kerstkaarten met humoristische afbeeldingen van de bijzondere schilderijen van Marius van Dokkum.

Afmeting: 15 cm hoog x 15 cm breed

In folie verpakt inclusief envelop.

Indien de bestelling door de brievenbus kan, wordt het verschil in verzendkosten achteraf gecrediteerd.

Bij bestelling van 5 kerstkaarten ontvangt u 1 extra kerstkaart naar keuze (dus 5 + 1 gratis). De extra kerstkaart naar keuze kunt u aangeven bij de opmerkingen.

 

Beschrijving

MARIUS VAN DOKKUM

De schilderijen van Marius van Dokkum (1957) bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. In zijn vrije onderwerpen komen meestal eenvoudige mensen voor in hun eigen leefomgeving. Mensen die ondanks hun eigenaardigheden toch sympathiek overkomen.

Marius van Dokkums werk wordt gekenmerkt door de vele details, er is zoveel op te zien. Vaak hebben zijn schilderijen iets humoristisch. Van Dokkum is van mening dat humor het werk toegankelijker kan maken.

“Ga jij maar illustreren”, zeiden ze op de Academie in Kampen. Dat was goed gezien. Marius kwam naar de academie om de technieken te leren: werken naar model, schilderen met olieverf, de kunst van de aquarel en de pastel, maar bovenal om zijn verhalen te leren verbeelden.

Van Dokkum is een verteller, hij zoekt naar manieren om zijn indrukken weer te geven op een anekdotische manier. Met humor, soms neigend naar grappen en grollen in de tradities van 17de eeuwers zoals Jan Steen en de gebroeders Adrian en Isack van Ostade, boertig – om het oude woord te gebruiken – met toch hier en daar een boodschap. Maatschappijkritiek en relativering zoals Nederlandse kunstenaars de eeuwen door op het lijf is geschreven.

Extra informatie

AfmetingenN/B
Kerstkaart Marius van Dokkum

De Bus, Kerstprent, IJspret, We komen ietsje later, Goedgemutst, Wegomlegging, Stille nacht, Tegen twaalven, Bethlehem, Made in China, Kerst kliekjes, Spetterende liefde, Kerstengeltjes, Ho, ho, ho… wakker blijven, Kerst stress, Kerst droom

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant