Kobi van der Kooi : Veulen

Kobi van der Kooi : Veulen

 195,00 (incl. BTW)

Veulen

Materiaal: Keramiek
Afmetingen (HxBxD): 26 cm x 8 x 20 cm
Artikelnummer: 015.020

 

Beschrijving

Kobi van der Kooi maakt zowel 2- als 3-dimensionaal werk; bestaande of gefantaseerde landschappen, bloemen, stillevens etc. Maar ook werk met een filosofische inslag is haar niet vreemd.

Ze heeft altijd veel gereisd, landschappen zijn dan ook een favoriet onderwerp. Daarnaast is ze net als haar man tuinfreak en dus wordt er ook werk n.a.v. hun irissen en orchideeëncollectie e.d. gemaakt. Naast haar eigen tuin  kan ook de tuin van iemand anders een onderwerp zijn voor een tekening, schilderij of collage. Zo maakte ze een 3-luik over een met wingerd begroeide muur in de zomer, herfst en winter.

In het ruimtelijke werk, meestal uitgevoerd in keramiek, worden vaak menselijke ingrepen in een natuurlijk landschap uitgebeeld. Veel objecten zijn geheel abstract. Haar dieren zijn herkenbaar, echter gestyleerd.

Ritmes en contrasten komen veel voor in haar werk. De meer recente objecten worden wel opgebouwd uit samengedrukte, geplooide volumes, soms in combinatie met plaatachtige delen. Recent maakte Kobi van der Kooi objecten uitgaande van uit plooiingen opgebouwde bollen, die ze doorsnijdt zodat de altijd verrassende binnenkant- the Inner Beauty- verschijnt.

Ga naar de bovenkant