Kunstplankje Ed van der Hoek

Kunstplankje Ed van der Hoek

 10,00 (incl. BTW)

Naast het originele werk verkoop Kunstuitleen Hellevoetsluis ook kunstkaarten, kunstplankjes en art prints in diverse formaten van Ed van der Hoek.

Deze zijn te koop in de Artshop van de Kunstuitleen en via de webshop.

Alleen de op voorraad zijnde producten zijn te vinden in de webshop.

Mocht u op zoek zijn naar een ander item, kunt altijd contact met ons opnemen.

Beschrijving

Ed van der Hoek

Ed van der Hoek (1960) heeft in 1995 zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam afgerond in het traject Vrije Kunst met als hoofdvakken schilderen en grafiek. Zijn docenten waren ondermeer: Dora Dolz, Luuk Scholten en Joop van Meel.

Het werk van Ed van der Hoek bestaat nooit uit een afzonderlijk schilderij, maar als een cluster op diverse eenheidsmaten. Met diverse symbolen en motieven streeft hij naar een afspiegeling van zijn wezen. Steeds terugkerende symbolen zijn o.a. de kroon, de hersenen, rozen en transportmiddelen. Soms als metafoor,maar ook omdat hij soms een dwangmatige behoefte heeft om bepaalde symbolen te noteren zonder te weten waar het eigenlijk om gaat. Zodoende blijft zijn eigen werk voor zichzelf verrassend.

Ed noemt als inspiratiebronnen voor zijn werk de kunst, kunstenaar, literatuur, poezie, film, tv, politiek, sport, het dagelijks leven, radio, natuur, muziek, tijdschriften, de fabeltjeskrant, sesamstraat, de katten, de buren en alle andere dingen die het leven moeilijk kunnen maken.

Het materiaal dat Ed gebruikt, kan van alles zijn als het maar sporen achterlaat op de beelddrager.

In zijn werk worden stoute, diep tragische, oppervlakkige, komische en heel soms filosofische gedachten verbeeld. De achterliggende gedachte van de weids uiteenlopende onderwerpen is om uiting te geven aan het feit dat de mens en zijn persoon in het bijzonder een groot scala aan beelden en informatie tot zich krijgt. Door het te noteren probeert hij chaos in die orde te veroorzaken.

De laatste tijd werkt hij vooral in opdracht, waarbij hij contacten heeft in Engeland en Ierland. Op dit moment besteed hij meer aandacht aan het vrije werk, dat zich ontwikkelt tot een zeer directe beeldtaal met een zeer basic lijn-en kleurgebruik, waardoor het onderwerp aan kracht wint.

Extra informatie

AfmetingenNiet beschikbaar
Kunstplankje

023; Alfa Giulia Spider, 038; Follow the leader, 040: Porsche 356 red, 043; Kip in zoetzure saus, 048; Och Bootje, 088; Raarepeeren, 117; Seal, 127: Binnenvaartschip, 136: Clubmen, 154; Renault Fourgonette, 158; Mia, 169; Volvo Amazone White, 170; Alfa Spider Oker, 172; Itsasambadeer, 174; Sailing, 176; VW, 185: VW T3 Camper, 211; Midget zeilboot, 214: Zundapp cats, 221: Markab Loodswezen, 228; Labradoodle, 237: Eend2 2cv010, 243; Volvo Amazon 5, 252: Motordogs, 260; Mazda, 276; Mini Cooper JG

Ga naar de bovenkant