Kunstplankje Ed van der Hoek

Kunstplankje Ed van der Hoek

 12,50 (incl. BTW)

Naast de kunstplankjes van Ed van der Hoek (1960) verkoopt de Kunstuitleen Hellevoetsluis ook kunst- en kerstkaarten, jaarkalenders en art prints in diverse formaten van hem.

Deze zijn te koop in de Artshop van de Kunstuitleen en via de webshop.

Alleen de op voorraad zijnde producten zijn te vinden in de webshop.

Mocht u op zoek zijn naar een ander item, kunt altijd contact met ons opnemen.

De grote art prints kunnen ook in de verhuur genomen worden middels een abonnement. Zie prijzen voor de verhuur online op de website : www.kunstuitleenhellevoetsluis.nl.

De basisgrootte van een plankje is 14 x 14 cm en de dikte is 18 mm. Aan de achterkant zit een ingestanst ophanghaakje, maar je kunt het plankje ook gewoon neerzetten. Op de achterkant ook de stempel, het nummer dat in de regel correspondeert met zijn kaartnummer en de handtekening van Ed van der Hoek.

Beschrijving

Ed van der Hoek

Ed van der Hoek kunstplankje bij Kunstuitleen Hellevoetsluis

Hij heeft in 1995 zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam afgerond in het traject Vrije Kunst met als hoofdvakken schilderen en grafiek. Zijn docenten waren o.a.: Dora Dolz, Luuk Scholten en Joop van Meel.

Het werk van Ed van der Hoek bestaat nooit uit een afzonderlijk schilderij, maar als een cluster op diverse eenheidsmaten. Met diverse symbolen en motieven streeft hij naar een afspiegeling van zijn wezen. Steeds terugkerende symbolen zijn o.a. de kroon, de hersenen, rozen en transportmiddelen. Soms als metafoor,maar ook omdat hij soms een dwangmatige behoefte heeft om bepaalde symbolen te noteren zonder te weten waar het eigenlijk om gaat. Zodoende blijft zijn eigen werk voor zichzelf verrassend.

Ed noemt als inspiratiebronnen voor zijn werk de kunst, kunstenaar, literatuur, poezie, film, tv, politiek, sport, het dagelijks leven, radio, natuur, muziek, tijdschriften, de fabeltjeskrant, sesamstraat, de katten, de buren en alle andere dingen die het leven moeilijk kunnen maken.

Het materiaal dat Ed gebruikt, kan van alles zijn als het maar sporen achterlaat op de beelddrager.

In zijn werk worden stoute, diep tragische, oppervlakkige, komische en heel soms filosofische gedachten verbeeld. De achterliggende gedachte van de weids uiteenlopende onderwerpen is om uiting te geven aan het feit dat de mens en zijn persoon in het bijzonder een groot scala aan beelden en informatie tot zich krijgt. Door het te noteren probeert hij chaos in die orde te veroorzaken.

De laatste tijd werkt hij vooral in opdracht, waarbij hij contacten heeft in Engeland en Ierland. Op dit moment besteed hij meer aandacht aan het vrije werk, dat zich ontwikkelt tot een zeer directe beeldtaal met een zeer basic lijn- en kleurgebruik, waardoor het onderwerp aan kracht wint.

Leuk om cadeau te geven of te krijgen. Vrolijke kunst. Kunstplankje.

Extra informatie

AfmetingenN/B
Kunstplankje

026: Ferrari Dino 1961, 036: Fly me to the moon, 038; Follow the leader, 039: Hé hoi !, 040: Porsche 356 red, 043; Kip in zoetzure saus, 048; Och Bootje, 088; Raarepeeren, 097: Le Patron et Sjors, 098: Kikkervisje, 101: Kiekeboe, 122: Kadett, 127: Binnenvaartschip, 136: Clubmen, 154; Renault Fourgonette, 169; Volvo Amazone White, 170; Alfa Spider Oker, 174; Sailing, 177: New Cinquecento, 180: Bentley Continental, 185: VW T3 Camper, 208: VW T2, 209: Landrover Defender, 214: Zundapp cats, 216: Ford Mustang, 221: Markab Loodswezen, 228; Labradoodle, 230: Mercedes 350 SL, 243; Volvo Amazon 5, 245: Porsche Boxter, 252: Motordogs, 253; Kip caravan, 268: Cruising Sam, 274: Mini Cooper JG, 276: BMW Stokstaart, 289: Dushpoes

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant