Oorbellen aquamarijn

Oorbellen aquamarijn

 9,75 (incl. BTW)

Uniek handgemaakte hangende oorbellen met aquamarijn steen.

Hang lengte met haakje: 5 cm

Doorsnede: 1,5 cm

Artikelnummer: 336.514

Beschrijving

AQUAMARIJN

Aquamarijn is een veelvoorkomend mineraal en komt, zoals andere berylliumhoudende mineralen met name voor in pegmatieten. Vindplaatsen zijn in onder andere Brazilië, Madagaskar, de Oeral, Nigeria, Pakistan, Mexico, India, Ierland, Zimbabwe, Afghanistan en de Verenigde Staten.

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene beryl soort. Aquamarijn werkt kalmerend en verkoelend maar maakt ook scherp en doelgericht. Het brengt lichaam en geest in balans en bevordert een ontspannen en opgewekte houding. Het vermindert boosheid, irritatie en stress en helpt je eerlijk en tolerant zijn.

In de Middeleeuwen werden beelden van de Maagd Maria versierd met aquamarijn. Legende zegt dat de steen van een zeemeermin was en tot de liefde leidt. Waarschuwt bij onrecht als de steen verkleurt.

Door sommige natuurgenezers wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan aquamarijn toegekend, nl. versterking van het afweersysteem, het tegengaan van zeeziekte, huidallergie en het bevorderen van rust en ontspanning. Het brengt lichaam en geest in balans en bevordert een ontspannen en opgewekte houding. Het vermindert boosheid, irritatie en stress en helpt je eerlijk en tolerant zijn. Astrologen hebben verschillende opvattingen over de sterrenbeelden waarmee Aquamarijn is verbonden, genoemd worden Waterman, Weegschaal, Vissen, Ram en Tweelingen.

 

Ga naar de bovenkant