Oorbellen carneool

Oorbellen carneool

 19,95 (incl. BTW)

Bijzonder mooie handgemaakte oorbellen met oranje/rode  carneool edelstenen.

Levering inclusief geschenk verpakking.

Deze oorbellen zijn mooi te combineren met de carneool collier GEO.034 en carneool armband GEO.032.

Indien gewenst kunnen de oorbellen via brievenbuspost verzonden worden. U krijgt het verschil in verzendkosten op uw rekening teruggestort.

Beschrijving

Omschrijving

Carneool is een vlees- tot bruinrode, doorschijnende tot ondoorzichtige chalcedoonvariëteit. Het behoort tot de kwartsen. Het element dat de rode kleur veroorzaakt, is ijzer dat in kleine onzuiverheden in het mineraal zit. Door verhitting kan de kleur verdiepen. Carneool is genoemd naar het Latijnse caro, dat “vlees” betekent. De oude Nederlandse naam is kornalijn.

Geschiedenis

Carneool werd al voor het begin van onze tijdrekening gebruikt voor de vervaardiging van zegelstenen en sieraden. Men beweerde dat carneool bescherming bood tegen ruzie, kiespijn en zenuwaandoeningen, bloedingen stopt, koorts verlaagt, toorn vermindert en geluk brengt.

Voorkomen

Carneool ontstaat in vulkanische en verweringzones en is onder meer bekend uit India, Saoedi-Arabië en Egypte; belangrijke vindplaatsen bevinden zich verder in Brazilië, de Verenigde Staten, Australië, Rusland, Tsjechië, Duitsland en Roemenië.

Bijzondere krachten toegeschreven aan edelstenen: Edelstenen zijn ontstaan tijdens de wording van de aarde door de werking van natuurkrachten. Edelstenen worden dan ook beschouwd als druppels gestolde KOSMISCHE KRACHT. Volgens overleveringen  bezitten edelstenen een straling die activerend kan werken op sommige eigenschappen van de mens en zouden daardoor zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Ook de kleur van edelstenen is belangrijk.

 

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant