Oorbellen zeester

Oorbellen zeester

 19,95 (incl. BTW)

Oorbellen “Zeester”.

Materiaal: Legering van magnesium, aluminium, koper en zink

Afmeting: Lengte 4,2 cm x 2,3 cm breed x 0,6 cm diep

Laat u het ons weten, indien u de ring mooi verpakt wilt hebben?

Beschrijving

SIERAAD

Een sieraad of juweel (ook: tooi) is elk object (met uitzondering van kleding) dat op het lichaam wordt gedragen (of hoofdzakelijk dient om op het lichaam te dragen) met de bedoeling dat te verfraaien.

Sommige sieraden worden door lichaamsdelen gedragen. Hiervoor moeten gaatjes worden gemaakt door lichaamsdelen (piercing) en in sommige gevallen moeten deze daarna worden opgerekt tot een grotere maat (stretching).

FUNCTIE

Een juweel of sieraad heeft geen functioneel karakter. Een uurwerk bijvoorbeeld heeft wel een functioneel karakter en wordt daarom doorgaans niet als juweel beschouwd. Een meer gevoelsmatige definitie geeft weer dat een juweel ook iets is wat men kan kopen bij een juwelier. Zo kan een uurwerk waarin edelstenen verwerkt zijn of dat bestaat uit een massief edelmetaal toch als juweel beschouwd worden.

Sieraden kunnen van edelmetalen zoals goud en zilver zijn gemaakt maar er zijn ook juwelen van glas, tin of plastic gemaakt. Een voorwerp hoeft dus geen edelstenen en/of edelmetaal te bevatten om een juweel te zijn.

Juwelen zijn vaak versierd met edelstenen, halfedelstenen of geslepen kristal (strass genaamd).

 

 

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant